Samen investeren in welvaart en welzijn

Maak kennis met Cera in je buurt

Workshops organiseren rond duurzaamheid, samen een gemeenschapstuin aanleggen, nieuwe tafels voor het buurtrestaurant … allemaal fijne projecten, waarvoor er toch wat geld in het laatje moet zijn.

Vaak is het Cera die in jouw buurt een heel aantal organisaties, verenigingen of vrijwilligerswerkingen een financieel duwtje in de rug geeft. Als vennoot van Cera kun je zelf een aanvraag indienen voor een organisatie waarin je actief bent of je kunt de gouden tip bezorgen aan waardevolle verenigingen en organisaties in je omgeving door hen naar www.cera.be te verwijzen.

Wil je graag meer weten over Cera in je buurt? Kom dan naar een infovergadering in je buurt en schrijf je in via het formulier hieronder. Je hoeft niet naar een infovergadering te gaan uit jouw provincie, je bent ook welkom op de andere vergaderingen als die datum beter past.

Data infovergaderingen

  • Donderdag 7 december 2017 in Grobbendonk
  • Maandag 11 december 2017 in Heusden-Zolder
  • Woensdag 13 december 2017 in Aalst
  • Donderdag 14 december 2017 in Wilrijk
  • Maandag 18 december 2017 in Brugge
  • Dinsdag 19 december 2017 in Leuven
  •  

Je kunt ook een stapje verder gaan en jezelf na deze infovergadering kandidaat stellen voor een plaats in de Regionale Adviesraad van jouw gemeente. Een Regionale Adviesraad is een vergadering van Cera-vennoten uit jouw regio die verenigingen en organisaties uit de buurt financieel steunt bij het realiseren van hun projecten. Wat ze precies doen? Drie keer per jaar buigen de leden van deze adviesraden zich over de projectaanvragen die de organisaties instuurden. Ze toetsen deze af aan de Cera-criteria en beslissen hoeveel middelen de aanvragers krijgen.

Inschrijvingsformulier infovergaderingen

*
*
*
Aanspreking

*
Geboortedatum
*
*
*
*
Ik zal aanwezig zijn op de infovergadering van

*

Getrapte werkstructuur

Cera is een coöperatie van zo’n 415.000 vennoten. Deze vennoten hebben een stem via verschillende stappen, van de lokale Regionale Adviesraden tot in de Raad van Bestuur.
Lees meer

Openbare documenten

Jaarverslag Cera 2016 (~3,82 MB)
Download
Jaarverslag KBC Ancora 2014/2015 (~4,69 MB)
Download

Vennoot worden

Wil je vennoot worden van Cera, haar vennotenbasis versterken en mee de missie van Cera uitdragen? Dat kun je wanneer Cera een uitgifte organiseert van E-aandelen.
Lees meer

Ledengids

Juridische en praktische informatie die de leden van de Regionale Adviesraden aanbelangt.
Ga naar de ledengids