Samen investeren in welvaart en welzijn

Lezing en lunch Horizon 2050 - Het kwetsbare hoofd van de Eenzame Fietser

Graag nodigen KBC en Cera u uit op de vijfde Horizon 2050-lezing en aansluitende netwerklunch op 17
november van 11.30 tot 14 uur (onthaal vanaf 11 uur). Het thema van deze editie is fietsveiligheid.

KBC en Cera zetten sterk in op fietsgebruik, zowel door het personeel als door klanten, vennoten en het ruime publiek. Er is een ruim aanbod aan fiets-gerelateerde producten: fietslease, fietslening, fietsverzekering, fietsbijstandsverzekering en een interessant fietsersstatuut voor het woon-werkverkeer door personeel. Met ‘Woensdag Fietsdag’ willen KBC en Cera bovendien een ruim publiek sensibiliseren om vaker de fiets van stal te halen. Want één dag in de week maakt al een verschil. Omdat fietsen veilig moet kunnen, werken we mee aan een onderzoek van KU Leuven dat professor Bart Depreitere ons zal toelichten.

Professor Dr. Bart Depreitere is neurochirurg aan het UZ Leuven. Hij is onder meer gespecialiseerd in de behandeling van hoofd- en hersenletsels, de meest voorkomende trauma’s bij fietsers na een ongeval. Bart Depreitere doet wetenschappelijk onderzoek naar de biomechanische aspecten van die letsels met het oog op een betere bescherming van het hoofd. Hij is een sterk pleitbezorger voor het verplicht dragen van de fietshelm voor kinderen en legde de basis voor een nieuw ontwerp dat een betere hoofdbescherming biedt.

Johan Van Gompel, senior economist KBC, leidt de lezing in met cijfers over fietsgebruik, fietsveiligheid en de maatschappelijke kosten en baten. Marc Euben, directeur KBC Verzekeringen, neemt de rol van voorzitter op zich.

De lezing vindt plaats in het Herman Teirlinckauditorium van KBC, Havenlaan 2, 1080 Brussel.

Het volledige programma vindt u op www.horizon2050.be.

Deelname is gratis, maar inschrijven voor 7 november is verplicht via de kalender op www.horizon2050.be.
We raden aan om met het openbaar vervoer te komen. Wie met de wagen komt, moet zelf parking zoeken in de buurt (bv. betaalparking Tour&Taxis, Havenlaan 86).

Vragen? Contacteer helga.vanderveken@kbc.be of caro.debruyn@cera.coop

Over Horizon 2050, een reeks lezingen over maatschappelijk relevante thema’s

Als samenleving staan we voor uiteenlopende uitdagingen inzake milieu, demografie, geopolitieke stabiliteit,
economische ontwikkeling, sociale ongelijkheid, Noord-Zuidrelaties. Als belangrijke maatschappelijke actoren willen Cera en KBC deze thema’s vanuit een objectieve, ongebonden, en wetenschappelijk verantwoorde invalshoek doorgronden. De lezingenreeks ‘Horizon 2050’ draagt bij tot het maatschappelijke debat en deelt inspirerende inzichten en kennis met een brede groep van stakeholders. ‘Horizon 2050’ staat synoniem voor een reeks compacte lezingen, die tijdens de middag informatie, dialoog, netwerking en een lichte lunch combineren.

Samen richten we onze blik op Horizon 2050.

Meer info

Uitnodiging Horizon 2050 - Fietsveiligheid ( - 3,87 MB)

Website

www.horizon2050.be