Samen investeren in welvaart en welzijn

Afterwork Next Generation: ‘Food for thought’ via kunst & cultuur

“Een nocturne in M-Museum Leuven is geen duik in de donkere nacht. Je wandelt een wondere wereld binnen en stapt er verlicht buiten.” Cera investeert in kunst en cultuur, omdat deze van oudsher een signaalfunctie hebben om maatschappelijke thema’s aan te snijden. Voor deze missie vindt Cera een uitgelezen partner in M.

M springt in het oog met een mix van oude en hedendaagse kunst in het historisch centrum van Leuven. De M-collectie telt vandaag meer dan 52.000 werken. Tel daarbij de meer dan 400 stukken uit de Cera-kunstcollectie, een doorsnede van Belgische kunst na 1945, die M voor Cera beheert. Deze collectie wordt aangevuld met tijdelijke exposities en events. Elke discipline krijgt een plaats in M en maakt het een plek waar altijd iets te beleven valt. De maatschappelijke rol van M komt o.a. tot uiting in de expositie ‘Grenzeloos gastvrij’ die momenteel loopt, waarbij een aantal Leuvenaars met een migratie-achtergrond hun eigen verhaal vertellen bij werken uit de M- en Cera-collectie.

Cera investeert in de toegankelijkheid van kunst en cultuur en heeft daarbij specifiek aandacht voor kinderen en jongeren, amateurkunstenaars, en jongere of beginnende kunstenaars. Cera stelt haar eigen kunstcollectie ook open via het partnerschap met M.

Cera is een bruggenbouwer tussen sectoren en actoren, en ondersteunt het zakelijke ondernemerschap in de kunstensector met haar expertise, haar coöperatieve waarden en haar netwerk.

Cera organiseert deze Afterwork Next Generation voor haar jonge Cera-vennoten (jonger dan 35 jaar). Elkaar ontmoeten en samen nadenken over maatschappelijke vernieuwing zijn de doelstellingen van de avond.

Programma

  • 18.00-18.30 uur: Onthaal met broodjes en kennismaking
  • 18.30-19.00: Toelichting over hoe Cera en M via kunst en cultuur maatschappelijke thema’s aankaarten.
  • 19.00-20.00 uur: Bezoek aan de collectiepresentaties in M
  • 20.00-20.30 uur: Open discussie: wat betekenen kunst en cultuur voor jou?, hoe kan Cera een vernieuwende rol blijven spelen in kunst en cultuur?, …
  • 20.30-21.30 uur: NextGen-Drink @ café op Ladeuzeplein

Waar?

Locatie: M-Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de Afterwork Next Generation zijn afgesloten.