Samen investeren in welvaart en welzijn

Cera Award- ‘Technologie in de kijker’ - 3D Printing

Bij Cera Award geloven we in de mogelijkheden van nieuwe technologieën voor een meer inclusieve samenleving. In 2017 zetten we daarom samen met Verso en het Innovatiecentrum enkele veelbelovende technologieën in de kijker.

De eerste in de serie is 3D-printing. Wat is het? Wanneer gebruik je 3D-printing, en wanneer zeker niet? Wat kan die technologie? En kan iemand het op een verstaanbare manier uitleggen?

Met 3D-printing kunnen er hulpmiddelen op maat worden gemaakt. Een potloodgreep voor Lies, bijvoorbeeld. Lies kan geen gewoon potlood vasthouden. Eline en Maarten maakten met 3D-printing enkele blokjes voor kinderen met een beperking, ze verdienden er in 2015 een Cera Award mee. 3D-printing is werken op maat. Geen wonder dat de technologie in de medische wereld zo’n steile opmars maakt. En dus zijn er ook heel wat mogelijkheden in de brede welzijns– en zorgsector.

Op donderdag 16 februari organiseert Cera Award speciaal voor de socialprofitsector een inspirerende informatiesessie, in samenwerking met Flam3D, het platform over 3D-printing in Vlaanderen. Na een toegankelijke uitleg over wat de technologie inhoudt, hoe je er aan begint en inspirerende voorbeelden, gaan we zelf concreet aan de slag in workshops.

Programma

  • 13.00 uur - 13.30 uur: Onthaal met koffie en fris
  • 13.30 uur - 15.00 uur: Lezingen:
    • Wat is 3D-printing en wanneer is het zinvol?
    • Inspirerende voorbeelden uit de realiteit
  • 15.00 uur - 17.00 uur: En nu in de praktijk: workshop
  • 17.00 uur - 17.30 uur: Even napraten bij een drankje

Kostprijs: 25 euro, Cera-vennoten krijgen 5 euro korting.

Er zijn maximaal veertig plaatsen, dus schrijf je snel in!

Waar?

De 3D-printingsessie vindt plaats in het FabLab UGent, Technologiepark 915, 9052 Zwijnaarde.

Meer info

Uitnodiging ( - 442 KB)

Website: www.rvo-society.be