Samen investeren in welvaart en welzijn

Coop Event - 200 jaar Raiffeisen - een visionair idee

200 jaar geleden - op 30 maart 1818 - werd Friedrich Wilhelm Raiffeisen geboren in het Westerwald, Duitsland. En hoewel hij zelf nooit zijn geboortestreek verliet, inspireerden zijn coöperatieve ideeën duizenden mensen wereldwijd.

De principes van Raiffeisen rond zelfhulp, zelfbestuur en zelfverantwoordelijkheid zijn actueler dan ooit. Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van F.W. Raiffeisen wil Cera ook jou inspireren.

Denk je er aan te starten met een coöperatie, ben je daar mee bezig of ben je actief in een coöperatie die wil groeien? Dan ben je van harte welkom op ons Cera Coop Event op dinsdagnamiddag 17 april 2018 vanaf 14 uur in Leuven: een inspirerend studie- en netwerkmoment voor alle mensen die actief zijn in of voor coöperatieve ondernemingen, en iedereen die geïnteresseerd is in het coöperatieve model. Cera biedt er vanuit haar dienstverlening coöperatief ondernemen en diverse andere specialisten verschillende sessies aan. En dit voor alle types coöperaties in diverse sectoren en fasen: voor de start, de start zelf en de groeifase.

Programma

 • 13.00 – 14.00 uur: Onthaal met broodjes
  Kennisplein met coöperatieve infostanden en Cera Coop Clinic: toets je ideeën af in een speed date met een adviseur coöperatief ondernemen van Cera.
 • 14.00 - 17.00 uur
  Workshops en infosessies voor mensen die actief zijn in of voor een coöperatie.
  Vanuit haar dienstverlening coöperatief ondernemen brengt Cera samen met andere specialisten thema’s die passen bij elke fase in het leven van een coöperatie: starten, groeien, versterken en verruimen. Of die gewoon een inspiratiebron kunnen zijn voor geïnteresseerden.
  Per fase in het leven van een coöperatie bieden we drie sessies aan. In dit overzicht ( - 610 KB) vind je de verschillende workshops binnen de vijf fases.
 • 17.00 – 18.00 uur: napraten bij een drankje en coöperatieve fingerfood
  Kennisplein met coöperatieve infostanden en Cera Coop Clinic: toets je ideeën af in een speed date met een adviseur coöperatief ondernemen van Cera.

Waar?

Cera-gebouw, Muntstraat 1, 3000 Leuven

Kostprijs

 • Cera-vennoten/studenten: 15 euro
 • Niet-vennoten: 30 euro

 

Meer info

Bekijk de Save the date ( - 1,89 MB)