Samen investeren in welvaart en welzijn

Slotevent Arts in Society Award

Op dinsdag 23 oktober blikken we graag samen met je terug op een geslaagde editie van Arts in Society Award. Heel wat geselecteerde projecten uit de projectoproep 2017-2018 situeren zich in de context van zorg en welzijn. In het panelgesprek nemen we de ervaringen van de kunstenaars in deze projecten als leidraad en koppelen we terug naar enkele externe deskundigen uit diverse sectoren. De rode draad is het spanningsveld tussen de binnen- en de buitenwereld van de zorgsector. Speelt een kunstproject zich best buiten een zorgcontext af? Op welke manier kan kunst de dialoog met de samenleving opnieuw aanwakkeren? Wat zijn randvoorwaarden om deze kunstprojecten publiek te maken? Verwachten we te veel van een kunstenaar in een zorgcontext? Is het belangrijk dat kunstenaars en zorgaanbieders elkaar goed begrijpen of is een beetje frictie tussen die verschillende werelden net goed?

Programma

  • 18 uur Onthaal met broodjes
  • 18.30 uur Verwelkoming door Wim De Temmerman, decaan School of Arts HoGent en Lieven Vandeputte, hoofd maatschappelijke dienstverlening Cera
  • 18.45 uur Arts in Society Award 2017-2018: een terugblik door de laureaten
  • 19.35 uur Panelgesprek ‘kunst in en uit zorg’ met Ignace Cami (kunstenaar, artistiek medewerker kunsthuis Yellow Art Geel), Bie Hinnekint (stafmedewerker Departement ouderenzorg OCMW Gent), Yoon Hee Lamot (medewerker tentoonstellingen, communicatie en internationele projecten Museum Dr. Guislain), Saskia Van Herzeele (psychologe en pianiste en laureaat Arts in Society Award 2017-2018) en Joris Van Puyenbroeck (lector en onderzoeker Gezinswetenschappen en Psychosociale Gerontologie aan Odisee)
  • 20.25 uur Uitreiking Arts in Society Award 2017 – 2018
  • 20.30 uur Receptie en mogelijkheid tot bezoek expo Arts in Society Award

Waar?

Cirque anatomisch auditorium, KASK Gent, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

Met het openbaar vervoer:

  • vanaf het Sint-Pietersstation – tram 4 (Coupure/Moscou) – halte Bijlokehof.
  • vanaf het centrum – tram 4 (Zwijnaardebrug) – halte Bijlokehof. Parkeren: Godshuizenlaan of Bijlokehof

Inschrijven

Schrijf je gratis in voor dit event via het inschrijvingsformulier hieronder ten laatste op 18 oktober.

Arts in Society Award is een samenwerking van Cera, Dēmos, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, School of Arts Gent en Sint Lucas Antwerpen. Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.