Samen investeren in welvaart en welzijn

Coop Explore 'Coöperatieve woonmodellen'

Kijk eens over het muurtje! Neem deel aan een Coop Explore en bezoek een coöperatieve onderneming. Laat je inspireren en deel je coöperatieve ervaringen. Vergroot je deskundigheid en verbreed je netwerk.
Deze keer gaan we in gesprek met Karel Lootens van wooncoop, een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. De coöperatie is eigenaar van de woningen die ze verhuurt aan haar vennoten. Elke bewoner van wooncoop huurt dus bij zichzelf.

Wordt wonen daardoor meer betaalbaar? Is dit een nieuwe formule tussen huren en kopen? Is dit financieel houdbaar op lange termijn? Kan dat ook in onze stad?

Zijn er nog andere pistes om wonen betaalbaar te maken? Wat is een Amsterdams klushuis? DeFlat Kleiburg is een innovatieve renovatie van een van de grootste appartementsgebouwen van Nederland, niet toevallig zijn zij de winnaar van de Mies van der Rohe Award. Architect Xander Vermeulen Windsant en Martijn Blom staan te popelen om met ons in gesprek te gaan.

Als meest prestigieuze architectuurprijs van Europa honoreert deze tweejaarlijkse Mies van der Rohe Award indrukwekkende nieuwbouwprojecten die Europa mee vorm en kleur geven.

Programma

  • 13.30 uur onthaal met koffie en fris
  • 14.00 uur uiteenzetting door Karel Lootens van wooncoop, met ruimte voor vragen en discussie
  • 14.45 uur uiteenzetting door Architect Xander Vermeulen Windsant en Martijn Blom van DeFlat Kleiburg, met ruimte voor vragen en discussie
  • 15.30 uur bezoek aan de tentoonstelling Mies van der Rohe Award
  • 16.30 uur kans tot napraten met een glas
  • 17.30 uur afsluiting van de namiddag met een blik naar de toekomst

Praktisch

We zijn te gast in Museum M in Leuven op donderdag 14 februari, van 13.30 tot 17.30 uur.

Deze Coop Explore is voorbehouden voor personen die actief zijn in een coöperatie of geïnteresseerd zijn in het ondernemingsmodel en inspiratie willen opdoen.

De deelnemingsprijs bedraagt 20 euro. Cera-vennoten betalen 10 euro.

Inschrijven

Schrijf je voor 8 februari 2019 in via het inschrijvingsformulier hieronder.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Peggy Mommaerts – tel. 016 27 96 88 - infocoop@cera.coop  

Inschrijvingsformulier Coop Explore

Schrijf je hieronder in voor de Coop Explore van 14 februari 2019
*
*
*
*
Ik ben Cera-vennoot

*