Samen investeren in welvaart en welzijn

Innovatiesteunpunt zoekt samen met Cera een Innovatieconsulent coöperatief ondernemen

Wil jij samen met land- en tuinbouwers en plattelandsbewoners zoeken naar nieuwe en bouwen aan bestaande samenwerkingsverbanden? Solliciteer nu op de vacature Innovatieconsulent Coöperatief ondernemen

Boerenbond is een vooraanstaande middenveldorganisatie voor boeren, tuinders en de bewoners van het platteland. De syndicale organisatie doet aan belangenbehartiging, dienstverlening, vorming en voorlichting.

Het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden, in partnerschap met KBC en Cera.

Het Innovatiesteunpunt adviseert en informeert boeren, tuinders en plattelandsondernemers over nieuwe kansen voor hun bedrijf. De coöperatie Cera zorgt als belangrijke aandeelhouder voor sterke fundamenten van de KBC-groep en laat haar 400.000 vennoten genieten van unieke voordelen. Verder bouwt Cera via zijn maatschappelijke & coöperatieve dienstverlening mee aan een duurzame en coöperatieve samenleving.

Samen met Cera zoekt het Innovatiesteunpunt een voltijds:

Innovatieconsulent Coöperatief Ondernemen (m/v)

Je functie

Je inspireert land- en tuinbouwers en plattelandsbewoners over de mogelijkheden van coöperatief ondernemen. Je bouwt je kennis op dit domein uit en zet interessante contacten op voor een motiverend netwerk. Je verkent en experimenteert via creatieve werkvormen het werkterrein en tegelijk adviseer en begeleid je nieuwe en bestaande samenwerkingsverbanden. Door een actiegericht vormingsaanbod help je hen nadenken over de toekomst. Je informeert en sensibiliseert via lerende netwerken, workshops en artikels.

Samen met je collega’s werk je vanuit Leuven aan de professionele uitstraling van het Innovatiesteunpunt en zoek je naar modellen en pilots waar ‘coöperatie’ hefboom kan zijn voor innovatie.

Je profiel

Je bent positief kritisch ingesteld ten opzichte van de hedendaagse land- en tuinbouw en vooral nieuwsgierig naar toekomstige ontwikkelingen ervan. Je combineert ondernemerschap met goede communicatievaardigheid en legt vlot sociale contacten. Plannen en organiseren zijn je tweede natuur. Voor deze gevarieerde job met ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid, gaat onze voorkeur gaat uit naar iemand met een master diploma in een bedrijfseconomische of menswetenschappelijke richting, of gelijkwaardig door ervaring.

Ons aanbod

Je krijgt een passend loon aangevuld met bijkomende voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en een leasewagen. Bovenal krijg je de kans je te ontwikkelen in een boeiende sector en organisatie, met veel vrijheid in de werkorganisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Innovatiesteunpunt:

  • Koen Symons, Directie-Adjunct, gsm 0472 86 18 76
  • Karel Colman, Directeur HR, tel 016 28 62 00 of gsm 0472 58 99 03.

Interesse

Kandidaten kunnen solliciteren tot maandag 5 juni 2017. Dit doe je door je CV en motivatie op te sturen of solliciteer online (dit verloopt via de website Boerenbond).