Samen investeren in welvaart en welzijn

Gezocht: student-Cera-vennoten voor traject Bright Minds in Leuven

Onder het motto ‘Unlock your full potential, have social impact’ geeft AFD (Academics for Development) studenten al enkele jaren de kans om op een zinvolle en duurzame manier sociale impact te hebben door hen te laten bijdragen aan een sociaal vraagstuk in een ontwikkelingsland. Keer op keer blijken deze projecten zeer waardevol te zijn voor zowel de student als de ontvangende kant van de sociale impact. Dit is grotendeels te danken aan de motivatie en creativiteit waarmee de studenten deze opdrachten benaderen.

Wij willen de uiting van deze gedrevenheid en creativiteit niet enkel beperken tot onze voorgestelde projecten. Vele studenten hebben zelf ideeën over hoe zij een positieve impact op de samenleving kunnen hebben. De stap van een idee naar de uitvoering lijkt in het hoofd van vele studenten echter een stap waarvoor zevenmijlslaarzen nodig zijn. Om deze studenten te laten zien dat, met de juiste aanpak, deze stap ver van onhaalbaar is, richt AFD in samenwerking met Cera sinds vorig jaar het Brightminds programma in.

Dit programma bestaat uit een reeks lezingen, workshops en excursies die doorheen het academiejaar gevolgd worden door een groep van een 25-tal studenten die vooraf geselecteerd werden op hun motivatie. We proberen hen zo de nodige middelen en vaardigheden aan te reiken om op hun eigen manier een positieve invloed op de samenleving te vormen.

Brightminds richt zich niet enkel op studenten die reeds een mooi afgelijnd idee of doel hebben. We richten ons ook op studenten die er op gebrand zijn om sociaal te ondernemen maar die nog niet direct weten op welk vlak ze dat kunnen doen. Daarom wil Brightminds ook vooral inspireren door sociale ondernemers hun verhaal te laten vertellen tijdens onze activiteiten.

Lees meer over Brightminds.