Samen investeren in welvaart en welzijn

Over Cera

Cera, samen investeren in welvaart en welzijn

Samen met zo’n 400.000 vennoten investeert Cera in onze samenleving en bouwt aan een sterke coöperatie. Door de krachten te bundelen creëert Cera, samen met haar vennoten en haar partners, economische en maatschappelijke meerwaarde op drie vlakken:

  • Als belangrijke aandeelhouder zorgt Cera voor sterke fundamenten van KBC Groep
  • Cera realiseert positieve impact in onze samenleving
  • De vennoten van Cera genieten van unieke voordelen

Geïnspireerd door de coöperatieve waarden van F.W. Raiffeisen vormen samenwerking, solidariteit en respect voor iedereen, al meer dan honderd jaar de basis voor het ondernemerschap van Cera.

Cera, diep geworteld, breed vertakt

 


Samen

Cera is een coöperatie van zo’n half miljoen vennoten. Samen investeren we op financieel en maatschappelijk vlak. Onze investeringen dragen bij tot de welvaart van alle betrokkenen en tot het welzijn van de hele samenleving.

Investeren

Cera controleert ruim 21 % van de aandelen van KBC Groep NV. Deze investering zorgt voor de stabiliteit en de verdere ontwikkeling van deze groep. Zo creëren we kansen voor directe en indirecte werkgelegenheid.

Welvaart

De investeringen van Cera bezorgen alle vennoten meer welvaart. Ze krijgen jaarlijks een aantrekkelijk dividend uitgekeerd en genieten van zeer interessante voordelen, zoals kortingen op producten en evenementen.

Welzijn

We investeren in maatschappelijke projecten, op regionaal, nationaal en internationaal vlak. Deze projecten sluiten aan bij de waarden van onze coöperatie: samenwerking, solidariteit en respect voor het individu.


Maatschappelijk investeerder

De opdracht van Cera is dubbel. Cera creëert zowel op sociaal als financieel vlak een duidelijke meerwaarde voor haar vennoten en voor de samenleving in haar geheel.
Lees meer

Cera is een coöperatie

Cera is een erkende coöperatieve vennootschap. Coöperaties zijn van nature voorlopers in maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Lees meer

Cera communicatiemateriaal

Op zoek naar het logo van Cera? Vind snel en eenvoudig de meest geschikte versie in de uitgebreide logodatabank.
Lees meer

Openbare documenten

Jaarverslag Cera 2017 (~10,44 MB)
Download
JVS_KBC_ancora_NL_2017_web_def (~1,51 MB)
Download

Vennoot worden

Wil je vennoot worden van Cera, haar vennotenbasis versterken en mee de missie van Cera uitdragen? Dat kun je wanneer Cera een uitgifte organiseert van E-aandelen.
Lees meer

Cera magazines

CeraScoop Via de CeraScoop blijven de vennoten op de hoogte van het reilen en zeilen in onze coöperatie.
Lees meer
CeraSelect Twee keer per jaar bundelt dit magazine heel wat mooie kortingen voor de Cera-vennoten. Niet te missen binnenpretjes en buitenkansen!
Lees meer